De Klankmakerij is een indoor attractie waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan.

Wie alle etappes van de Klankmakerij heeft doorlopen, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei weetjes op.

Over (folk)muziek, artiesten, festivals, instrumenten & meer. Benieuwd wie aan het eind van het parcours het meeste punten heeft gesprokkeld…

 

Kortom: zeker een (dag)uitstap waard!

  • De Klankmakerij is een ideale uitstap voor (groot)ouders met kinderen, familie- en vriendengroepen, bedrijven & teambuildings en scholen
  • Een standaard bezoek aan De Klankmakerij duurt anderhalf à twee uur, maar blijf vooral zolang je zelf wil...

 

 

Afbeelding
de klankmakerij

 

 

Remote video URL

De Klankmakerij bevindt zich in het bruisende bezoekerscentrum Dranouter Centrum, in hetzelfde gebouw als Eetcafé ’t Folk en Muziekcentrum Dranouter.

Je geniet er van een gevarieerde concertagenda, met optredens in de foyer of in de concertzaal. Je kan er terecht voor cursussen, workshops, kinderactiviteiten, muzikale projecten… Er valt heel wat te beleven voor groepen!

De medewerkers van De Klankmakerij stellen graag een (halve) dagprogramma samen op jouw maat. Bosklas, personeelsuitstap, pedagogische studiedag, familiedag…

 

Ons team - onder leiding van Greet - staat voor je klaar. Zelfs voor een uitgebreid arrangement, al dan niet met workshop(s), maaltijd in Eetcafé ’t Folk en/of moment in de concertzaal van Muziekcentrum Dranouter.

Contacteer ons via het reservatieformulier of telefonisch (057 44 69 33) met het gewenste aantal personen, jouw voorkeursdatum en wij doen de rest…

Afbeelding
volksspelletjes
Afbeelding
De Klankmakerij dranouter

Openingsuren

De Klankmakerij is open tijdens de reguliere openingsuren:

  • Van woensdag t.e.m. zondag: van 9u30 tot 17u30 
  • Dinsdag enkel school- en groepsreservaties mogelijk (vanaf 15 personen)
  • Bezoek in 4 tijdsblokken: start 9u30, 11u30, 13u30 of 15u30
  • Laatste bezoek start anderhalf uur voor sluiting

 

Afbeelding
testgroep
Afbeelding
testgroep

NIEUW: KLANKPANORAMA

Recht tegenover de weide van Festival Dranouter - op het dak van concertwerking Muziekcentrum Dranouter, het restaurant Eetcafé ‘t Folk, het spelletjesparcours De Klankmakerij, de burelen van Festival Dranouter en Vakantieverblijf De Backstage**** - komt er met het dakterras nog een éxtra beleving bij. 

 

PRAKTISCH

  • Het Klankpanorama is elke dag te betreden via de trap, aan de zijkant van het gebouw, tussen 9u - 17u30.
  • Tijdens de openingsuren van De Klankmakerij en Eetcafé 't Folk kan je ook gebruik maken van de lift. Dat maakt het panoramisch dakterras een van de weinige toegankelijke uitkijkpunten uit de hele regio. 
Afbeelding
Dakterras dranouter klankpanorama

Op het platform krijg je een onbelemmerd zicht op de topregio van de West-Vlaamse Heuvels. Tijdens de openingsuren van Eetcafé 't Folk, geniet van het adembenemende uitzicht tijdens het nuttigen van een fris streekbier, picon van het huis, een huisgemaakte cocktail of een Heuvellandse wijn.

Afbeelding
Landschap_Kemmelberg_Dakterras Dranouter

Locatie & reservatie

Dranouter Centrum - Dikkebusstraat 234 – 8950 Dranouter

Reserveer je bezoek via de online reservatiemodule, via e-mail naar info@deklankmakerij.be of bel ons op 057 44 69 33.