De Klankmakerij is een indoor attractie waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan.

Wie alle etappes van de Klankmakerij heeft doorlopen, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei weetjes op.

Over (folk)muziek, artiesten, festivals, instrumenten & meer. Benieuwd wie aan het eind van het parcours het meeste punten heeft gesprokkeld…

 

Kortom: zeker een (dag)uitstap waard!

  • De Klankmakerij is een ideale uitstap voor (groot)ouders met kinderen, familie- en vriendengroepen, bedrijven & teambuildings en scholen
  • Een standaard bezoek aan De Klankmakerij duurt anderhalf à twee uur, maar blijf vooral zolang je zelf wil...

 

 

Afbeelding
de klankmakerij

 

 

Remote video URL

De Klankmakerij bevindt zich in het bruisende bezoekerscentrum Dranouter Centrum, in hetzelfde gebouw als Eetcafé ’t Folk en Muziekcentrum Dranouter.

Je geniet er van een gevarieerde concertagenda, met optredens in de foyer of in de concertzaal. Je kan er terecht voor cursussen, workshops, kinderactiviteiten, muzikale projecten… Er valt heel wat te beleven voor groepen!

De medewerkers van De Klankmakerij stellen graag een (halve) dagprogramma samen op jouw maat. Bosklas, personeelsuitstap, pedagogische studiedag, familiedag…

 

Ons team - onder leiding van Greet - staat voor je klaar. Zelfs voor een uitgebreid arrangement, al dan niet met workshop(s), maaltijd in Eetcafé ’t Folk en/of moment in de concertzaal van Muziekcentrum Dranouter.

Contacteer ons via het reservatieformulier of telefonisch (057 44 69 33) met het gewenste aantal personen, jouw voorkeursdatum en wij doen de rest…

Afbeelding
volksspelletjes
Afbeelding
De Klankmakerij dranouter

Krokusvakantie

De Klankmakerij is open tijdens de krokusvakantie tijdens de reguliere openingsuren.

  • Van woensdag t.e.m. zondag: van 9u30 tot 17u30 
  • Dinsdag enkel school- en groepsreservaties mogelijk (vanaf 15 personen)
  • Bezoek in 4 tijdsblokken: start 9u30, 11u30, 13u30 of 15u30
  • Laatste bezoek start anderhalf uur voor sluiting
  • Open op feestdagen, ook tijdens de week

 

Afbeelding
testgroep
Afbeelding
testgroep

WORK IN PROGRESS: KLANKPANORAMA

 

Tot en met april 2023 zijn er werken aan de gang in ons gebouw, waardoor onze lift niet gebruikt kan worden. Onze vakmannen verbouwen zo netjes en zo snel mogelijk. We willen ons toch excuseren voor eventuele hinder. Maar het zal het méér dan waard zijn, want vanaf de paasvakantie 2023 opent Het Klankpanorama, een toegankelijk, panoramisch dakterras!

In hetzelfde gebouw waarin de concertwerking Muziekcentrum Dranouter, het restaurant Eetcafé ‘t Folk, het spelletjesparcours De Klankmakerij, de burelen van Festival Dranouter en Vakantieverblijf De Backstage**** huizen, komt er met het dakterras nog een éxtra beleving bij. 

 

Bovenop de bestaande dakstructuur werd een platform geplaatst, permanent te betreden via de trap aan de zijkant van het gebouw of tijdens de openingsuren via de lift. Dat maakt het panoramisch dakterras een van de weinige toegankelijke uitkijkpunten uit de hele regio. Zo kunnen ook gezinnen met buggy's, mensen in een rolstoel of mensen die minder mobiel zijn het dakterras betreden. Dankzij die vernieuwde lift zet ook De Klankmakerij (op het eerste verdiep) een extra stap vooruit op vlak van toegankelijkheid.

Afbeelding
horizon2025

Op het platform krijg je een onbelemmerd zicht op de topregio van de West-Vlaamse HeuvelsGeniet van het uitzicht tijdens het nuttigen van een fris streekbier, picon van het huis, een huisgemaakte cocktail of een Heuvellandse wijn. Op de weide recht tegenover het gebouw zakken trouwens jaarlijks tienduizenden mensen af voor een onvergetelijke muziekvakantie: Festival Dranouter.

Afbeelding
Landschap_Kemmelberg_Dakterras Dranouter

Locatie & reservatie

Dranouter Centrum - Dikkebusstraat 234 – 8950 Dranouter

Reserveer je bezoek via de online reservatiemodule, via e-mail naar info@deklankmakerij.be of bel ons op 057 44 69 33.